dimecres, 18 d’abril del 2012

Comunicat de la Rescop contra la detenció i deportació il-legal de les persones participants a “benvingudes a palestina 2012”
















COMUNICAT DE LA RED SOLIDÀRIA 
CONTRA L'OCUPACIÓ DE PALESTINA RESCOP



LA RESCOP EXIGEIX AL GOVERN ESPAÑOL QUE DEMANI RESPONSABILITATS A ISRAEL, ALEMANYA I A LES COMPANYIES AÈRIES INVOLUCRADES EN LA DETENCIÓ I DEPORTACIÓ IL·LEGAL DE LES PERSONES PARTICIPANTS 

A “BENVINGUDES A PALESTINA 2012”


Els passats dies 14 i 15 d'abril de 2012, centenars de persones de tot el món van tractar d'arribar a Palestina a través de l'aeroport de Ben Gurión, a Tel Aviv, i del pas fronterer d’Allenby, a la frontera entre Jordània i Cisjordània. 
Les persones participants en aquesta acció directa no violenta no van ocultar a les autoritats israelianes l'objectiu solidari amb el poble palestí del seu viatge. Es tractava de la segona edició de la Campanya Benvingudes a Palestina, la finalitat de la qual és posar de manifest la vulneració de la legislació internacional per part d'Israel, que sistemàticament impedeix l'entrada, habitualment amb un tracte agressiu i violent, a activistes que acudeixen a recolzar al poble palestí, restringint el dret d'aquest a rebre visitants.
Igual que va ocórrer l'any passat, la reacció de l'Estat d'Israel constitueix una flagrant vulneració dels drets humans més bàsics, evidencia el seu nul respecte per les més elementals normes jurídiques i invalida qualsevol pretensió de autotitularse com una democràcia: detencions i deportacions massives i injustificades, maltractaments, negació de l'auxili consular i d’assistència jurídica, interrogatoris il·legals, intromissió en la intimitat de les persones, etc.
Diverses companyies aèries, seguint els dictats d'Israel, van impedir a desenes d'activistes l'embarcament en els aeroports d'origen. Aquesta actitud i el silenci dels Governs de la Unió Europea evidencien les complicitats amb l'Estat d'Israel en la submissió del poble palestí. També com l'any passat, l'Estat d'Israel aconseguia portar els checkpoints fins al cor d'Europa.
Les persones de l'Estat espanyol participants en aquesta iniciativa, companyes a través de les seves organitzacions de la Red Solidària contra l'Ocupació de Palestina RESCOP, han sofert aquest tracte il·legal, vexatori i violent, tant per part de les autoritats israelianes com del personal de les companyies aèries i de la policia d'Alemanya, país cap als aeroports del qual van ser deportats.
Davant aquesta vulneració dels drets i llibertats bàsics de les persones participants en Benvingudes a Palestina, des de la Red Solidària contra l'Ocupació de Palestina RESCOP exigim al Govern de l'Estat espanyol que utilitzi tots els mitjans que disposa per aclarir el succeït i exigir les responsabilitats oportunes a les autoritats israelianes i alemanyes i a les companyies aèries involucrades en la detenció i deportació il·legal dels nostres companyes.
La Red Solidària contra l'Ocupació de Palestina RESCOP reitera el seu suport a tot tipus d'iniciativa no violenta, com a Benvingudes a Palestina, destinada a exigir a l'Estat d'Israel el compliment de la legislació internacional i el respecte als Principis Generals dels Drets Humans de tot el poble palestí: les persones que viuen als territoris ocupats de Gaza, Cisjordània, Jerusalem Est i Alts del Golán; el col·lectiu de persones refugiades i les persones palestines amb ciutadania israeliana.

RED SOLIDARIA CONTRA LA OCUPACIÓN DE PALESTINA
RESCOP

Més informació sobre la Campanya Benvingudes a Palestina 2012:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada